18-01-2021

АМКУ дозволив NEBRAS із Катару придбати 2 СЕС UDP Renewables потужністю 26,5 МВт

Антимонопольний комітет України дозволив інвестиційній компанії Nebras Power Investment Management B.V.(Нідерланди), що входить до катарської групи NEBRAS купити більш ніж 50% в ТОВ «Терслав» та ТОВ «Сан Пауер Первомайськ» - сонячних електростанціях 20МВт та 6,5 МВт відповідно, що підпорядковуються інвестиційно-девелоперській компанії UDP Renewables.

Відповідне рішення 22 грудня 2020р було прийнято АМКУ.

«Надано дозвіл компанії «Nebras Power Investment Management B.V.» (м. Амстердам, Нідерланди) на придбання частки в статутному капіталі ТОВ «Терслав» (м. Київ, Україна), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства… Надано дозвіл компанії «Nebras Power Investment Management B.V.» (м. Амстердам, Нідерланди) на придбання частки в статутному капіталі ТОВ «Сан Пауер Первомайськ» (м. Київ, Україна), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства», - йдеться в повідомленні АМКУ.

Стратегічним інвестором UDP Renewables є холдингова компанія UFuture, що належить українському бізнесмену Василю Хмельницькому.

Згідно з інформацією на сайті Nebras, компанія розпочала свою діяльність в 2014р. Її власниками є дві катарські дежавні огрганізації - Qatar Electricity and Water Company (60%) и Qatar Investment Authority (40%). Nebras управляє енергетичними об’єктами, загальна потужність яких становить 6,3 ГВт.

Як повідомляло інформаційне агентство ExPro, Компанія UDP Renewables 6 травня 2020 р. запустила в роботу СЕС «Терслав» потужністю 20 МВт у Дніпропетровській обл. Інвестиції в проєкт склали близько €15,5 млн. СЕС «Терслав» займає площу 28 га та обладнана понад 91 тис сонячних панелей компанії LONGi Solar, що дозволяє виробляти 23 275 МВт*год на рік.

СЕС «Сан Пауер Первомайськ» була введена в експлуатацію в листопаді 2019 р, її потужність – 6,5 МВт.

Раніше
12-01-2021

Водень – хайп чи нова реальність?