15-11-2021

CMS виступила юридичним радником ЄБРР у зв’язку із здійсненням НЕК «Укренерго» першого розміщення облігацій сталого розвитку

Міжнародна юридична фірма CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang виступила юридичним радником Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) у зв’язку з інвестицією у розмірі 75 млн. доларів США в облігації сталого розвитку (ОСР) загальною вартістю 825 млн. доларів США, розміщені українською Національною енергетичною компанією «Укренерго». Випуск забезпечений державною гарантією України.

Це перше розміщення облігацій сталого розвитку українською компанією і участь ЄБРР як якірного інвестора надало впевненість іншим інституційним інвесторам, що додатково збільшило коло інвесторів.  CMS консультувала ЄБРР з тих аспектів трансакції, які регулюються українським та англійським правом. Юридичні консультації CMS стосувалися аналізу проспекту емісії та регуляторних аспектів розміщення.

Ігор Олехов, керівник практики банківського та фінансового права у київському офісі CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang, прокоментував цю подію: «Ми надзвичайно раді виступити юридичним радником нашого давнього клієнта ЄБРР у зв’язку з інвестицією в ці знакові єврооблігації сталого розвитку. Це розміщення допоможе відновити довіру інвесторів до українського сектору відновлюваної енергетики і відкриє нові можливості, які сприятимуть переходу України на використання екологічно чистої енергії. Завдяки рівню фахової підготовки, який є одним з найкращих на ринку, а також глибоким галузевим знанням, CMS має відмінні можливості для того аби забезпечувати клієнтам юридичний супровід у реалізації подібних інноваційних проектів».

До складу команди CMS, яку очолили Ігор Олехов у Києві та Рафал Закшевскі у Варшаві, із підтримкою Майкла Кейверса у Лондоні, увійшли Христина Корпан з CMS Україна, Пшемислав Каролак з CMS Польща та Кьорсті Темплар з лондонського офісу CMS.

Раніше
03-11-2021

Приєднуйтесь до вебінару GetMarket про ринок відновлюваної енергії в Угорщині!