Чого не вистачає для справжнього компромісу між інвесторами у ВДЕ та Урядом?

share

Складається враження, що для всіх проблем енергетичної галузі можна знайти прості і швидкі рішення. Але ж складний світ потребує комплексних і далекоглядних рішень. І ось Меморандумі між Урядом та інвесторами у ВДЕ та відповідних законопроектах немає жодної згадки про біоенергетичну галузь, яка і без змін умов підтримки "пробуксовує". Але при правильному підході може допомогти енергосистемі вирішувати багато її проблем. Малі ГЕС, системи акумулювання енергії теж оминули увагою. 

Зате "порізали" тарифи і погіршили умови ведення бізнесу для середніх і великих сонячних станцій. А у фінальному документі розширили зміни і на малі станції до 1 МВт. Плюс форсування введення повної відповідальності за небаланси за два роки. Введення в експлуатацію нових проектів СЕС не забороняють у законопроекті 3658, але зниження тарифу на 50% фактично робить це беззмістовним.

Усім відома система “батіг-пряник” справді працює. Але тільки якщо реалізуються обидва компоненти. Результатом розумної роботи уряду має бути вирішення проблем, які країна має сьогодні. Але не за рахунок знищення інноваційних галузей економіки і майбутніх судів проти держави, а через створення нових можливостей для розвитку.

“Батогів” вистачає. Це зниження тарифів для проектів ВДЕ, яке багато проектів може поставити на грань банкрутства та невиплат по кредитах. Це різке введення повної відповідальності за невірне прогнозування генерації. Це відміна зеленого тарифу для майбутніх проектів СЕС, в девелопмент яких вже вклали великі кошти. Ну і сюрприз урядового законопроекту - зниження на 10% тарифу для малих СЕС до 1 МВт.

Ринку доводиться самому пропонувати варіанти “пряників”.

Бізнес спільнота (Європейська бізнес асоціація, Американська торгова палата, асоціації ВДЕ), фінансові установи (ЄБРР) та оператори ВДЕ просять включити у законопроект продовження строку дії зеленого тарифу на 2 роки. Це логічний крок, який дозволив би енергетичним проектам адаптувати умови їх кредитів зараз, та залишитися прибутковими у майбутньому. Одночасно виконуючи умову зниження фінансового навантаження на енергоринок сьогодні. Крім того, бізнес цілком обгрунтовано вважає такі умови упередженими по відношенню до інвесторів в сонячну енергетику. Власне, тому зміни і не отримали підтримки більшості з них.

30 червня представники близько 120 іноземних та вітчизняних компаній-власників СЕС, зокрема, GS Engineering & Construction (Південна Корея), Norsk Solar і Scatec Solar (Норвегія), TIU Canada (Канада), United Green (Великобританія), VR Capital (США/Великобританія), а також Українська асоціація відновлюваної енергетики, підписали лист, адресований главі держави, а також голові Верховної Ради Дмитру Разумкова, голові уряду Денису Шмигалю і т.в.о. міністра енергетики Ользі Буславець. У ньому вони також просять владу продовжити строк дії зеленого тарифу на 2 роки.

Компанії-підписанти листа є власниками СЕС загальною потужністю приблизно 3 ГВт, та інвестували у проекти близько EUR 3 млрд.

Ще одна активна група інвесторів у сонячну енергетику має своє бачення виходу із ситуації. Крім продовження строку дії тарифу на 2 роки, вони пропонують вирішувати проблему балансування енергосистеми за рахунок стимулювання встановлення систем зберігання енергії безпосередньо на СЕС.

Пропонується залишити на сьогоднішньому рівні коефіцієнти зеленого тарифу для СЕС та ВЕС від 1 МВт, які будують системи накопичення енергії ємністю не менше 1 кВт*год на кожні 6 кВт приєднаної потужності об’єкта, та що введені в експлуатацію з 1 серпня 2020 року. Для СЕС та ВЕС, що не встановлять такі системи, зелений тариф знизиться на 10% та 2,5% відповідно.

Якими б не були деталі пропозицій, одна проблема залишається критичною зараз - невиплати виробникам зеленої енергії та дефіцит Гарантованого покупця. Ні Меморандум, ні законопроекти не встановлюють зобов’язання держави щодо конкретних дат та механізмів повернення боргів інвесторам. Якщо цього не буде зроблено, вірогідність численних позовів в суди на державу і зниження інвестиційної привабливості України стане ще вищою.